sobota 4. května 2019

Válečný hrdina

Následující sen je první sen v průběhu mé služební cesty v USA, který jsem si zapamatoval dostatečně dlouho a dostatečně přesně na to, aby to stálo za zapsání.

Měl jsem jako jeden z válečných veteránů nastoupit k jakémusi snad hokejovému zápasu proti nějakým mladým místním klukům. Ten sport tam nebyl zcela jasně zmíněn. Je ale jasné, že měla hrát skupina válečných veteránů proti mladým klukům. Zápas probíhal se zjevně v zimě, všude kolem byl sníh. Hrálo se na nějakém odlehlém místě mezi garážemi na okraji města. Bylo zjevné, že my, váleční veteráni, máme silově hodně navrch. Pro ty kluky šlo podle všeho o zážitek ze zápasu s populárními válečnými veterány.

Následuje střih ve snu. Jeden z kluků leží na zemi zraněn. Kdosi volá sanitku. Já jdu k tomu klukovi a snažím se zjistit, co mu je. Následně přes vysílačku komunikuji s posádkou sanitky kvůli navigaci. Zároveň s klukem naloženým na nosítka jdeme sanitce naproti. Kde se vzala vysílačka nebo nosítka netuším.

Po dalším střihu jsem v domě babičky z mamčiny strany. Je tam poměrně dost lidí, ale jejich totožnost ve snu není. Říkám si, že budu muset ve vhodné chvíli pronést nějaký alkohol do místnosti, která je vyhrazena jenom pro mě. Tento alkohol jsem si uložil do společných prostor a odtud jej potřebuji v nestřežené chvíli pronést. Když se mi povede najít nestřeženou chvíli, povede se mi odnést dvoulitrovou PET láhev od vína, ve které je zhruba polovina. Cestou do mé místnosti musím projít přes jinou místnost. V této místnosti k mému překvapení někdo je. K mému druhému překvapení ten někdo je bývalý kolega z práce, který již je v důchodu. Nicméně tomu jen něco prohodím a projdu k sobě, kde lahev s vínem odložím.

Po posledním střihu stojím venku před vchodovými dveřmi domu. Přijíždí sanitka a veze onoho zraněného kluka. Ta sanitka se protáhne asi 30cm širokým prostorem mezi naším autem a plotem a zastaví těsně u vchodu do domu. Kluk má jednu nohu v sádře. Navíc prý si bude muset občas máčet své pozadí v čemsi. Aby toho nebylo málo, tak si bude muset provádět masáž prostaty. V jeho obličeji jsou vidět dvě protichůdné emoce. Jednak neštěstí, jednak štěstí. Sen skončí dřív, než se vysvětlí, k čemu se tyto dvě emoce vážou.

1 komentář:

  1. Ahoj,

    ohledně základní pravdy "válečný veterán" nevidím problém, protože sen navazuje na předchozí sny...

    A tak v podstatě zbývá promyslet jen poslední dva odstavce. Druhý mi přijde snazší - protože tě v podstatě trápí jen vysvětlení emocí. Napadly mě dvě různá (možná bych časem přišel na další) vysvětlení, jedno totálně normální a nezáživné, to druhé je ostřejší. Jenomže nemáme ani jednu indicii, která by nám to rozštípla... a proto to nebudeme řešit :-)

    Tím pádem nám zbývá jen to "alkoholové intermezzo", kde těch náhledů je docela dost - 1) zneuznaný veterán 2) veterán vyčítající si zranění 3) aĺkoholik bez důvodu 4) anebo je to mok, jež bude léčit části těla toho kluka? 5) oslava (=příležitosné pití) 6) dar pro .... (který by nám dokonce mohl být vyčítán)? 7) úplně jiný důvod????

    V podstatě ta otázka zní zjednodušeně "Proč?", dělo se něco v USA v ten konkrétní den před snem, nebo si byl uvolněn a do snu padlo něco staršího?

    Na toto si zkus soukromě odpovědět.(případně pokecáme večer ať už textem nebo hlasem)

    OdpovědětVymazat