středa 12. prosince 2012

Mluvící kosatky

Celý sen se odehrává v jedné ze dvou místností v patře rodinného domu, kde jsem se narodil. Z této místnosti vedou dveře na schodiště dolů a do druhé místnosti. Ve snu však místo druhé místnosti je jakési akvárium, hladina vody je v úrovni podlahy. V místnosti je se mnou několik dalších lidí. Pravděpodobně jsou to příbuzní, ale jejich totožnost se nedá určit.

Z vody vystoupí dvě kosatky. Jsou ve svislé podobě a jakoby umí chodit. Jedna z nich se dá se mnou do řeči. Mezitím ta druhá proklouzne do druhých dveří. Kosatku, která se mnou hovoří, se snažím zahnat zpátky do vody. Najednou uslyším zezdola rámus jako kdyby se druhá kosatka snažila přízemí poničit. Postavím se do dveří na schodiště a ohlédnu se zpět do místnosti. Všichni se tváří, že je jim vše naprosto jedno a že se mám snažit. Tím sen končí.

2 komentáře:

  1. hm, tak u tohoto snu by bylo zajímavé zjistit, jestli tě něco nečeká v nějaké oblasti. Myslím tím nějaký důležitý (po)hovor, který zavání tím, že bys mohl být roztrhán a sežrán - přeci jen jsou kosatky počítány za dravce.

    Kdyby se to zdálo mému nejmenovanému kolegovi V*, kterého čeká pohovor typu "buď začneš (viditelně) makat, nebo letíš", tak bych řekl: ANO TO JE VONO! Jenže co by to bylo u tebe? Rodina? Práce? Něco jiného? Jaký máš pocit z hovoru s kosatkou? Mluvíš s ní jako rovný s rovným, nebo máš staženou prdel, nebo ... ?

    Nebo že by nějaká šílená odezva na tvé lednové dilema, kdy máš dvě akce v jednom víkendu? (A jedna je shodou okolností i se mnou?)

    Fakt těžko hádat, má křišťálová koule je zamlžena...

    OdpovědětVymazat
  2. Nenapadá mne žádná plánovaná událost, kde bych mohl být roztrhán a sežrán.

    Při hovoru s kosatkou se cítím v lehké nevýhodě - přece jen chci něco já po ní. Rozhodně ale je to blíž k variantě rovný s rovným.

    OdpovědětVymazat