sobota 20. srpna 2011

Staré Palučiny

Minulou sobotu skončila XXXI. Palučinská šachová škola, pořádaná na Seči. A kde že se vzalo místní označení Palučinská? Od prvního místa konání, Palučin. Tábor zde mohl proběhnout 22x, než se majiteli nedalekého domku povedlo to, oč usiloval několik let - zrušit tábořiště.

V tábořišti byla jediná zděná budova, v ní se nacházela kuchyně, sprchy, dvě ložnice a klubovna. Naproti ní přes vyasfaltovaný plácek se nacházel krmelec, tedy vybetonovaná podlaha s dřevěnou ohrádkou a střechou. Když jste se postavili na asfalt tak, že jste měli budovu po levé ruce a krmelec po pravé, koukali jste na náměstíčko s ping-pongovým stolem, tvořené z chatiček vyskládaných do tvaru písmene U. Další chatičky již byly mimo hlavní náměstíčko v řadě jako kdyby pokračující ze spodní hranou písmene U. Chatičky tedy tvořily tvar, který lze nakreslit dvojicí znaků _U. Před touto řadou chatiček se nacházel rybník. Na druhou stranu od písmene U v lese byly suché záchody.

Pozemek se zděnou budovou, bývalou hájenkou, byl v majetku nedaleké obce Janovice. Od této obce jej mělo pronajato chrudimské DDM, které si zde vybudovalo vše ostatní. K tomuto pozemku náležela i polovina zmíněného rybníku. Druhá polovina, ta se stavidlem, patřila našemu milému sousedu, panu Š*.

Pan Š* se nás z tábořiště snažil vyštípat již několik let. Několikrát volal policii kvůli porušení zákona, přitom k žádnému porušení zákona nedošlo. Jenom prostě neměl rád hluk, který se přirozeně nesl z tábora. Několik posledních let jsme v táboře strávili s vypuštěným rybníkem. Konec však nastal poté, kdy se pan Š* stal starostou obce Janovice. Za obci pronajal pozemek sobě jako fyzické osobě místo toho, co by prodloužil nájemní smlouvu s DDM.

Následující fotka ukazuje dnešní pohled z výše zmíněného místa: zděna budova po levé ruce, (bývalý) krmelec vpravo a (bývalé) náměstíčko.




Tak, a teď se všichni otočte. Nechci, abyste viděli dospělého člověka brečet.

Žádné komentáře:

Okomentovat