sobota 23. února 2013

Dítě

Celý sen se odehrává v malinkém nemocničním pokoji s jedinou postelí. Na ní leží A*M*, nad ní stojí její rodiče a kamarád J*K*. Já stojím opodál u dveří a sleduji, co se bude dít. Otec A*M* vyčítá J*K*, že došlo ke stavu, kdy A*M* otěhotněla. Ten slibuje, že se udělá pro dítě vše, co bude v jeho silách. Otec mu to věří a já se probouzím ze snu.

Po probuzení mám rozporuplný pocit. Na jednu stranu jsem musel něco udělat špatně, protože došlo k početí dítěte. Na druhou stranu to ještě není nejhorší, protože nastávající děda je v pohodě.

1 komentář:

  1. Celkově je tento sen vyznění kladného a pokojného - objeví se ti nějaké dobré znamení čehosi. Samozřejmě ten vyčítavý tón je problém, ale protože se objevuje jen kratince, tak to vypadá něco jako: "Dostaneš dobrou zprávu/znamení a ten, jež ti bude chtít zkalit radost z tohoto, bude rychle umlčen".

    Chtěl bych říct ještě:"Jakákoliv podobnost s existujícími lidmi je čistě náhodná" :-) A*M* je zjevně představitelkou, jež se do role těhotné prostě hodí, když probírám naše společné kamarádky, tak nenacházím lepší. V reálu je /podruhé/ těhotná její sestra.

    OdpovědětVymazat