středa 20. října 2010

Přehnané kauzy

Já to nějak nechápu. A dost pravděpodobně nikdy nepochopím.

Pár lidí zaútočí na dům, kde nikdo nemá bydlet (mj. proto, že statik přikázal demolici budovy z důvodu silně narušené statiky). Jenomže v něm načerno (?) někdo bydlí. Už rok a půl se řeší, jaký jsou ti žháři svině. Mezi tím ti zloději, kteří načerno odebírali vodu a elektřinu a navíc kradli naftu (nebo benzín?) dostali dům a dřevo na celou loňskou zimu. A byli to strašní chudáčci, když si tím dřevem museli sami topit.
Vyšetřování? Prosím, nech sa páčí. Rozsudek žhářství, čin s rasistickým podtextem, nebo pokus o vraždu? Prosím, proč ne. Ale proč se to musí řešit rok a půl před celým národem? A to poměrně drsnou mediální masáží?
Nebo případ nedavno zmizelé dívky v pražské Tróji. Jenom dnes jsem zaznamenal 3 různé skupiny na facebooku. A co jsem tak koukal v tramvaji přes rameno lidem čtoucím noviny, zmínky lze najít i tam.

Na druhou stranu mluví se o 12-ti letém chlapci napadém skupinou romů? Matka bydlí v azylovém domě, sám chlapec v dětském domově. A co dostali? Dům? Několik milionů? Omyl, dostali pár stokorun z pojistky.
Mluví se o nevinných obětech dopravních nehod? Jediná dopravní nehoda, o které se mluvilo, byla drobná vlaková nehoda u Studénky.

Ale tak co, hlavně že máme dobré pivo, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat