neděle 19. prosince 2010

Lyžování

Včera jsme poprvé tuto zimu lyžoval. A vůbec poprvé jsem navštívil sjezdovky na Černé hoře. Když jsme dříve jezdili lyžovat na jeden den, jezdili jsme do Říček. Je to blíž. Tentokrát jsme se rozhodli vstát o půl hodiny dřív a zajet až do Jánských lázní.

Překvapilo mne, že tam bylo relativně málo lidí. Fronty byly tak na 2-3 minuty. Což je na české poměry velice slušné. Možná to ale bylo způsobeno tím, že hodně lidí se rozhodlo tento víkend věnovat se vánočnímu nakupování.
Odpoledne se na sjezdovkách objevila ledová plata. Až na pár výjimek mi lyže zabírali i na těchto platech. Nešlo tedy o nic závažného.
Vzhledem k teplotám pohybujícím se kolem -8 stupňů jsme převážně jezdili nahoru kabinkou. Na sedačce byla zima a na kotvě nikdo nechtěl jezdit. Problém kabinky je ten, že si musíte sundat lyže. A na hoře zase nandat. U běžných lyží s běžným bezpečnostním vázáním to není problém. U karvelin, které nemají bezpečnostní vázání, je to poněkud složitější. Když už si je nandáváte po dvacáté, docela to otravuje.

Cesta tam i zpátky byla zajímavá. Jelikož jsme lyžovali od rána skoro až do zavíračky, většinou obou cest jsme jeli po tmě. A na sněhu. A tady musím uznat, že silnice prvních tříd, po kterých jsme jeli, byly vzorně uklizeny a chemicky ošetřeny. Dalo se po nich bez problémů jet. Ze začátku cesty mě sice auto kopalo do nohy skrz pedál nebo se nechtělo rozjet, ale to se celkem dalo očekávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat