středa 2. listopadu 2011

Psát, či nepsat

Psát, či nepsat? Toť otázka.

Zejména to souvisí s mým zaměstnáním. Resp. ani ne tak se zaměstnáním, jako spíš se zaměstnavatelem. Jde o firmu rozdělenou na dvě části. V té menší pracuji já. Zabývá se vývojem nahrávacího zařízení pro nahrávání telefonních hovorů. Ta druhá výrazně větší část se zabývá dodávkami speciální elektroniky pro armádu po celém kontinentě a možná ještě dál.

A teď otázka: kolik toho můžu z vnitřku zveřejnit? Můžu vůbec něco? I když pracuju v neutajované části firmy?

1 komentář:

  1. Jo, to je tradiční otázka, kterou jsem si prošel i já a jak se podíváš na můj blog, setkáš se tam s pobočkou A*,B*,...,P*, ale už nezjistíš co děláme, proč to děláme a s kým spolupracujeme - prostě se vyhejbám všemu co se dá nazvat "obchodním tajemstvím". Taky nepíšu, že klíč od hlavního baráku máme v misce pod květináčem a další zneužitelné věci... :-D

    Ale vážně - zkus se zamyslet nad tím, jestli je nutno při popisu problému v práci zacházet do zbytečných detailů, neboť jsou známy případy ve světě i u nás, kdy šéf narazil na blog podřízeného a důvod k vyhazovu si našel.

    Další rada pro Facebook, odděluj si své kolegy z práce a své statusy, které budeš zveřejňovat i pro ně si raději X krát promysli. Kolega bonzák se najde vždy :-( Tím pádem bacha na zcela veřejné příspěvky!

    OdpovědětVymazat